Search
Close this search box.
proyecto

La teràpia de grup o teràpia grupal és un format de psicoteràpia en què participa un grup de persones més o menys extens i és coordinat per un o de vegades dos psicoterapeutes.

L’avantatge principal d’aquest format de teràpia és que el grup es converteix en un suport important per a cadascuna de les persones que el componen. És un espai on sentir-se comprès entre iguals. L’experiència de compartir vivència i emocions sol ser molt satisfactòria i n’afavoreix el canvi.

Per tant, la retroalimentació grupal és un aspecte fonamental que cal tenir en compte en la pràctica d’aquesta modalitat terapèutica, ja que és un factor curatiu en si mateix (Yalom, 1984).

Els trastorns d’ansietat són, juntament amb els trastorns depressius, els diagnòstics psicològics més freqüents a la població general. Actualment hi ha una gran demanda assistencial de persones que pateixen ansietat Aquest percentatge ha augmentat segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en un 15% en relació amb la pandèmia.

FREQÜÈNCIA I DURADA

El grup terapèutic es conforma de 12 sessions de 1 hora i 30 minuts de durada i una freqüència quinzenal.

GRUPS / HORARIS

INFANTS
Dilluns de 17.30 a 18.45h

ADOLESCENTS
Dimecres de 17 a 18:30h

ADULTS
Dijous de 12.30 a 14h

DESTINATARIS

Totes aquelles persones que tenen símptomes de nerviosisme o ansietat com preocupacions, pors, inseguretats, pensaments negatius, mals de cap o estómac, tensió muscular, agitació, sensació de perill imminent, augment del ritme cardíac, respiració accelerada, sudoració, tremolors, sensació de debilitat o cansament, problemes de concentració, problemes de son , evitació de situacions que generen ansietat.

OBJECTIUS

  •     Rebaixar el nivell d’ansietat i l’estrès dels participants.
  •     Comprendre què és l’ansietat, com es manifesta i els símptomes comuns.
  •     Adquirir recursos per afrontar l’ansietat.
  •     Generar recursos psicològics nous per rebaixar el nivell d’ansietat.