Search
Close this search box.
proyecto

GRUP D’ACOMPANYAMENT EMOCIONAL EN L’ANSIETAT (ADULTS)

La teràpia de grup o teràpia grupal és un format de psicoteràpia en què participa un grup de persones més o menys extens i és coordinat per un o de vegades dos psicoterapeutes.

L’avantatge principal d’aquest format de teràpia és que el grup es converteix en un suport important per a cadascuna de les persones que el componen. És un espai on sentir-se comprès entre iguals. L’experiència de compartir vivència i emocions sol ser molt satisfactòria i n’afavoreix el canvi.

Per tant, la retroalimentació grupal és un aspecte fonamental que cal tenir en compte en la pràctica d’aquesta modalitat terapèutica, ja que és un factor curatiu en si mateix (Yalom, 1984).

Els trastorns d’ansietat són, juntament amb els trastorns depressius, els diagnòstics psicològics més freqüents a la població general. Actualment hi ha una gran demanda assistencial de persones que pateixen ansietat Aquest percentatge ha augmentat segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en un 15% en relació amb la pandèmia.

En definitiva, un espai on el propi grup esdevindrà clau per a la transformació individual de cada membre.

FREQÜÈNCIA I DURADA

El grup terapèutic es conforma de sessions de 1 hora i 30 minuts de durada i una freqüència quinzenal.

GRUPS / HORARIS

ADULTS
Dijous de 11:30 a 13h

DESTINATARIS

Totes aquelles persones que tenen símptomes de nerviosisme o ansietat com preocupacions, pors, inseguretats, pensaments negatius, mals de cap o estómac, tensió muscular, agitació, sensació de perill imminent, augment del ritme cardíac, respiració accelerada, sudoració, tremolors, sensació de debilitat o cansament, problemes de concentració, problemes de son , evitació de situacions que generen ansietat.

OBJECTIUS

  •     Rebaixar el nivell d’ansietat i l’estrès dels participants.
  •     Comprendre què és l’ansietat, com es manifesta i els símptomes comuns.
  •     Generar recursos psicològics nous per rebaixar el nivell d’ansietat.
  •     Connectar amb les pròpies emocions i recursos d’autoregulació per a trobar el benestar.