Curs d'intel·ligència emocional presencial

Hi ha nombrosos estudis científics que demostren que els individus que posseeixen habilitats d'intel·ligència emocional són més feliços, més segurs i més reeixits a la vida. Aquests estudis conclouen que per tenir èxit és més decisiu posseir un bon coeficient d’ intel·ligència emocional que un bon coeficient intel·lectual.

Segons el psicòleg Daniel Goleman "almenys el 80% de l'èxit en l'edat adulta prové de la intel·ligència emocional".

Què és la intel·ligència emocional?

Segons el mateix Daniel Goleman, la intel·ligència emocional és un conjunt d'habilitats, actituds i competències que determinen el comportament d'un individu i es poden definir com la capacitat de reconèixer els nostres propis sentiments i emocions i les dels altres, motivar i gestionar adequadament les relacions socials.

grupogente27.jpg

Segons Mayer i Salovey (1997) la intel·ligència emocional és "la capacitat de percebre amb precisió, avaluar i expressar emocions; La capacitat d'accedir i/o generar sentiments quan faciliten el pensament; La capacitat d'entendre l'emoció i el coneixement emocional; i la capacitat de regular les emocions per fomentar el creixement intel·lectual i emocional. "

L'adquisició d'habilitats en intel·ligència emocional ens ajudarà a afrontar les dificultats del dia a dia i també a les situacions especialment difícils o de crisis. Les emocions ens donen informació fonamental sobre els nostres desitjos i necessitats i, per tant, saber-les reconèixer i expressar amplien enormement les possibilitats de relacionar-nos amb nosaltres i amb els altres d'una manera més sana i satisfactòria.

Afortunadament, la intel·ligència emocional no és una cosa inamovible, sinó que es pot incrementar d'una manera molt destacable a través del coneixement i la formació adient.

Precisament els nostres tallers d'intel·ligència emocional van en aquesta direcció i els objectius concrets que considerem són els següents:

 

Objectius:

L'objectiu final és millorar el benestar emocional i la qualitat de vida dels participants.

Per a això treballarem perquè els participants comprenguin que és la intel·ligència emocional i, sobretot, el paper adaptatiu i fonamental que tenen les emocions en les nostres vides. Les emocions poden ser una font de patiment sino sabem entendre-les i gestionar-les correctament. Ben gestionades ens donen una informació molt valuosa per poder viure d'una manera més sana i satisfactòria.

Entrenarem l'autoconeixement, l'expressivitat, l'auto-motivació, l'empatia i les habilitats socials. Adquirirem recursos menys automatitzats i per tant més ad hoc per a cada situació.

Treballarem el món emocional a partir de dues dimensions:

· Dimensió intrapersonal. Objectius:

-Millorar la capacitat introspectiva, és a dir, millorar la capacitat de adonar-nos de les nostres emocions, així com de les nostres sensacions corporals i pensaments.

-Entendre el paper de les emocions, aprendre a reconèixer-les (per poder anomenar-les).

-Aprendre a expressar emocions d'una manera saludable.

-Millorar la nostra capacitat de resiliència.

-Millorar la nostra automotivació.

 

· Dimensió interpersonal. Objectius:

-Millorar la capacitat d'escolta i l'empatia.

-Aprendre a comunicar-se millor.

-Millorar l'assertivitat i la nostra capacitat d'establir límits.

Conèixer i entendre el món emocional dels altres facilita una comunicació molt més efectiva, sana i satisfactòria.

 

Destinataris

Qualsevol persona major de 18 anys que vulgui millorar el seu autoconeixement i sentir-se compromès amb el seu procés de creixement. Per a les persones que volen millorar la gestió i el coneixement de les seves emocions per viure d'una manera més sana i satisfactòria.

 

Metodologia

Conceptual i experiencial. Orientat a que els participants, un cop finalitzat el curs, es sentin capaços d'aplicar en el seu dia a dia, tant a nivell personal com familiar, social i laboral, les eines apreses i experimentades durant la formació.

 

Format

El curs consta d'una classe cada dijous, durant 10 setmanes.

El treball es portarà a terme en grup tancat de no menys de 5 persones i no més de 10.

 

Dates i horaris

 

GENER 13, 20 i 27
FEBRER 3, 10, 17 i 24
MARÇ 3, 10 i 17

CURS PER LES TARDES (dijous)
De 19 a 21h.

Preu i forma de pagament

El preu total del curs complert és de 375€

PROMOCIÓ: pagament abans del 31 desembre: 325€

Per formalitzar la inscripció és necessari fer un ingrés o transferència bancària de l'import  de 175€.
Compte ES20 0081 0646 3600 0141 9552. Indicant el nom complet i el títol del curs.

Enviar comprovant a info@institutcatalansietat.com.

Imparteix

ANNA FERNÁNDEZ POCH
Terapeuta Gestalt i Terapeuta Familiar Sistèmica i de Parella. Postgrau en Educació Emocional per la Universitat de Barcelona i membre associat de l'AETG; Associació Espanyola de Teràpia Gestalt.
 

www.annafernandezpoch.com

© Institut Català de l'Ansietat 

  • Facebook icono social
  • Icono social Instagram
  • Icono social LinkedIn